Facebook Twitter Instagram
    Facebook Twitter Instagram
    TV Gündemi
    • Diziler
    • Filmler
    • Magazin
    • Programlar
    • Fragmanlar
    • Gündem
    TV Gündemi
    Home»Arşiv»Evde Korona Tedavisi: Korona Tedavisini Evde Nasıl Yapmalıyım?

    Evde Korona Tedavisi: Korona Tedavisini Evde Nasıl Yapmalıyım?

    18 Nisan, 2021Updated:20 Şubat, 2023
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Evde korona nasıl tedavi edilir

    Türkiye’de korona hastalarının sayısı hızla artıyor. Şimdi 1 günde 250 binden fazla korona enfeksiyonu vakası ortaya çıkmaya başladı. Korona hastalarının sayısındaki ani artış nedeniyle hastanelerde yatak sıkıntısı yaşanıyor. Aynı zamanda hastanelerde tuvalet durumu da çok kötü. Hastanelerde artan korona hastaları nedeniyle uzmanlar ve doktorlar, hafif semptomları olan hastalara evde tedavi edilmelerini tavsiye ediyor. Bu durumda korona hastası evinde ayrı bir odada izole edilmiş durumdadır. Ev izolasyonu, hastanın kendi evinde ancak ailenin geri kalanından ayrı kalacağı ve evde corona tedavisinin evde tedavi edileceği anlamına gelir. Bugün size ev karantinasında kalarak korona ile nasıl başa çıkılacağını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

    Kendinizi tamamen izole edin

    Koronanız varsa, kendinizi evin diğer üyelerinin çalışmadığı bir yerde izole edin ve odayı kapatın. Odaya girmeden önce, herkese odadaki temel eşyası ne ise onu çıkarmasını söyleyin. Böylece odaya girdiğinizde evin hiçbir üyesi oraya gelemeyecek. Odadan çıktıktan sonra hiçbir yere dokunmayın. Yatağınızın yanına bir masa yerleştirin. Yemek tabağınız, su şişeniz, ilaçlarınız, buhar makineniz, termometreniz ve cep telefonunuz gibi eşyalarınızı alarak odaya kapanın. Bulaşıklarınızı ve giysilerinizi kendiniz yıkamaya çalışın. Çünkü koronavirüs elbiselere de sirayet edebilir. Ve evin diğer üyeleri tarafından da korona enfekte olabilirler.

    Daima maske takın

    Odada yalnız olduğunuzu düşünmeyin, o zaman maske takmanıza gerek kalmaz. Çünkü öksürdüğünüzde, çiş yaptığınızda veya telefonda konuştuğunuzda, coronavirüsü ağzınızdan çıkıp başka bir yere oturabilir ve bu da başkalarına da bulaşabilir. Bu yüzden ev izole edildikten sonra bile bir maske takın. Yanınızda 2 maske bulundurun. Bütün gün maske takın ve gece yıkayın. Sonra geceleri başka bir maske takın. Bu, hijyeninizin korunmasını sağlayacaktır.

    Ateşinizi 2-3 saatte bir kontrol edin ve oksijen seviyesini ölçün

    Korona hastalarının ilk belirtisi ateştir. Bu nedenle her 2-3 saatte bir ateşinizi kontrol etmeye devam edin. Vücut ısısı 100 derece üzerindeyse, hemen parasetamol alın. Ateşin yanı sıra oksimetre yardımıyla kandaki oksijen seviyesini de kontrol etmelisiniz. Vücuttaki oksijen seviyesi yüzde 94’ün altında olmamalıdır. Daha azsa, buhar makinesini hemen kurun.

    Buhar uygulayın ve bitki çayları için

    Doktorunuzun tavsiye edeceği ilacı suya katarak kaynatın ve buharını teneffs edin. Evde karabiber, karanfil, defne yaprağı, zencefil ve kereviz kaynatarak içebilirsiniz. Bununla birlikte günde 3 defa, yani sabah, öğleden sonra ve gece uyumadan önce buhar alınmalıdır. Buharda pişirirken suya biraz fitil ekleyebilirsiniz.

    Sağlıklı ve doyurucu beslenmeye özen gösterin

    Koronayı yenmek için bağışıklığınızı güçlendirmeniz gerekir. Korona yakalandıktan sonra konserve, kızarmış kavrulmuş şeyler, rafine un ve daha fazla tuz ve karabiber yemekten kaçının. Diyetinize daha fazla yeşil sebze, meyve ve salata ekleyin. Sabah aç karnına ıslatılmış kuru meyveler yiyin. Bir yumurta yiyorsanız, günlük diyetinize 2 yumurta ekleyin. Ama kırmızı et tüketmeyin. C vitamini için limonata ve portakal alabilirsiniz. Bir eczaneden C vitamini hapları da alabilirsiniz.  Protein, demir, çinko, D vitamini ve B vitamini ile beslenin.

    Bu konuya özellikle dikkat edin

    Tüm önlemleri almanıza rağmen nefes almada güçlük, vücut ısısında artış, oksijen seviyesinde azalma, sinirlilik, huzursuzluk, mide ve baş ağrısı hissederseniz hemen hastaneye başvurunuz. Durum kontrolden çıktığı için doktorun bakımı çok önemlidir. Bu durumda doktor size gerekli ilaçları da verebilir.

    Türkiye’de yeni korona dalgası

    Koronanın ülkedeki durumu kötüye gidiyor. Korona hastalarının sayısı artıyor, ancak hastaneler onları tedavi edemiyor gibi görünüyor. Aynı zamanda, şu anda Türkiye’ye gelen korona vakalarının çoğunun yabancı varyantlardan oluşması da bir endişe kaynağı oluşturuyor. Yani, insanlar artık görünümünü 2 kez değiştiren korona varyantı ile enfekte oluyor. Sadece bu değil, insanların % 5’i Birleşik Krallık veya Birleşik Krallık’ın korona varyantıyla mücadele ediyor. Bu tür vakalar, İstanbul, İzmir, Kocaeli gibi şehirlerde daha çok görülüyor.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Previous ArticleBitcoin Düşme Sebebi Bitcoin Yükselecek mi?
    Next Article Trigonometrinin Mucidi El Battani Kimdir? Battani Hayatı ve Eserleri (859-929)

    Related Posts

    İşte Tüm Zamanların En Çok İzlenen 5 Dizisi!

    10 Nisan, 2023

    ‘Aile’ Dizisi ile Fırtınalar Estiren Kıvanç Tatlıtuğ Hakkında Bilgiler Burada!

    10 Nisan, 2023

    Oppo Reno 8T Çıkış Tarihi Netlik Kazandı

    26 Ocak, 2023
    16 Eylül, 2023

    Puma Rihanna’yla tekrar doğdu

    Global ikon Rihanna ve spor giyim markası PUMA, en yeni ürün serisini resmi olarak tanıttı.

    15 Eylül, 2023

    Demet Akalın toplumsal medyayı salladı!

    Demet Akalın hayranlarının büyük bir merakla beklediği ‘Bana Yolla’ yayınlanır yayınlanmaz sosyal medyayı alt üst etti.

    13 Eylül, 2023

    İynemli kardeşler reklam sinemasında buluştu

    Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli, kendisi gibi başarılı bir oyuncu olan ağabeyi Orçun İynemli ile Vodafone’un yeni kampanyası “Eşim Dostum İndirimi”nin tanıtıldığı yeni reklam filminde bir araya geldi.

    12 Eylül, 2023

    İzmir Fuarı finali Haluk Levent’ten

    92. İzmir Enternasyonal Fuarı Çim Konserlerinin son gecesinde Haluk Levent sahne aldı. Sanatçı konser alanını dolduran on binlerce İzmirliye unutulmaz bir gece yaşattı.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.