96 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 127. maddesi ile 375 sayılı KHK’ya eklenen Geçici 23. madde kapsamında yılda 10 ay çalıştırılmak üzere geçici işçi kadrosuna geçirilen işçilerin vizeleri, Bakanlığımızca Hazine ve Maliye Bakanlığından talep edilmişti.
Ancak, ilgi sayılı yazı içeriğinde, Hazine ve Maliye Bakanlığından alınan görüşte özetle; Geçici 23. Maddenin Uygulanmasına Dair Usul ve Esasların 19. maddesinin 3. fıkrasında yer alan, “Geçici işçi olarak istihdam edilecek personel; en son hizmet alım sözleşmelerinde öngörülen dönem ve çalışma sürelerini aşmamak kaydıyla, 5620 sayılı Kanunun 3. maddesi hükümleri çerçevesinde istihdam edilmeye devam olunur.” hükmüne istinaden Bakanlıklarınca herhangi bir vize işlemine gerek bulunmadığı, geçici işçi istihdamına ilişkin iş ve işlemlerin anılan hüküm çerçevesinde Bakanlığımızca yürütülmesine devam edilmesinin uygun olacağı belirtilmiştir.
Buna göre söz konusu personellerin; yukarıda yer alan hüküm ile Hazine ve Maliye Bakanlığının görüşü doğrultusunda, çalışma süreleri 696 sayılı KHK’ya uygun olarak belirlendiğinden, uzatılması mümkün bulunmamaktadır. Okul Kurumunuzda görev yapan Geçici İşçi pozisyonundaki personellerin bu doğrultuda 15 Haziran 2022 – 14 Ağustos 2022 tarihleri arasında iş akitleri askıya alınacak, bu dönemde kendilerine herhangi bir maaş ödemesi yapılamayacaktır. Kamu Hizmetleri aksatılmadan okul ve kurumlardaki iş programları buna göre ayarlanacak ve ilgili personele duyuru yapılacaktır.