Diyetinizi belirlerken kalori hesabı yapmayı sevenlerden iseniz öncelikle almanız gereken kaloriyi düşünün. Yapacağınız hesaplamalar sonucunda varacağınız maksimum sonucu gün içindeki öğünlere ayırarak diyetinizde daha başarılı olabilirsiniz.
Açlık Hissettirmeyen Diyet Nasıl Yapılır?
Kalori hesabı mevcut kilonuzun 24 ile çarpılarak çıkan sonuca 200 eklenmesi ile yapılır. Örneğin 70 kilogram olan bir birey 70×24= 1680, 1680+200= 1880 kalori alarak günlük alması gereken ideal kaloriyi almış olur. Eğer zayıflamak istiyorsanız bu kalorinin altında yemeli ya da günlük aktivitelerinizi arttırarak yediklerinizi de sindirmelisiniz. Açlık hissettirmeyen diyette öncelikle maksimum alabileceğiniz kalori miktarı ile başlayıp ardından yavaş yavaş alımınızı arttırmanızda fayda var. Ama kendinizi çok fazla riske atmamak için kilonuzun 24 ile çarpımında çıkan sonucun 200 birim altına düşmemek önemli. Yani 79 kg olan bir birey minimum 1480 kalori almalı. Bunun altında alınacak değerler sağlık sorunlarına neden olabilecektir.
Eğer kalori hesabı ile uğraşmak istemiyorsanız sizin için hazır bir diyet listemiz de var. Bu listeyi gün gün üzerinde ufak değişiklikler yaparak uyguladığınızda başarılı bir sonuç alabilirsiniz.
Açlık Hissettirmeyen Diyet Listesi
Uyanınca
Sabah yataktan kalktığınızda içeceğiniz 1 bardak oda sıcaklığında su midenizi rahatlatacaktır. İsterseniz içerisine bir tatlı kaşığı elma sirkesi katarak yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. Eğer tansiyon probleminiz yok ise limonlu su içmek de iyi gelecektir.
Kahvaltı Menüsü
Şekersiz ve yağsız süt 1 su bardağı
1 dilim yağsız beyaz peynir,
1 adet salatalık,
1 dilim kepek ekmeği (ince dilim)
Ara Öğün:
1 porsiyon mevsim meyvesi veya 2 adet galeta ile bir dilim yağsız beyaz peynir
Öğle Yemeği
4 köfte büyüklüğünde (toplamda 120 gr) et, tavuk, balık (ızgarada veya fırında yağsız pişirilmiş) ya da kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek
1 kâse yağsız, kaymaksız yoğurt
1 porsiyon yağsız bol limonlu mevsim salatası
1 ince dilim kepek veya çavdar ekmeği
Ara Öğün:
Bir porsiyon mevsim meyvesi (orta büyüklükte bir elma veya armut. Ya da büyüklük olarak eşdeğer farklı bir meyve)
Şekersiz çay (yeşil çay tercih sebebidir.
1 dilim yağsız peynir
1 adet galeta
Akşam Yemeği:
4 köfte büyüklüğünde (toplamda 120 gr) et, tavuk, balık (ızgarada veya fırında yağsız pişirilmiş) ya da kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek
1 kâse yağsız, kaymaksız yoğurt
1 porsiyon yağsız bol limonlu mevsim salatası
1 ince dilim kepek veya çavdar ekmeği
Gece
Dilerseniz saat 20:30 gibi 1 porsiyon meyve tüketebilir ya da bir miktar badem, ceviz, fındık yiyebilirsiniz. Kuru yemişlerde porsiyon en fazla bir avuç olarak ifade edilir.
Yatarken
Bir bardak oda sıcaklığında su