Hekatomnos Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı (Muğla) Tarihi, Kültürel ve Doğal Özellikleri
Ege bölgesinin Muğla ilinde bulunan Hekatomnos Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı 2012 yılında UNESCO Dünya Geçici Miras Listesine kültürel varlıklar alanından kabul edilmiştir.
Hekatomnos Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı Batı Anadolu’nun güneybatısında yer alan Karya bölgesinin önemli şehirlerinden birisi olan Milas ilçesinde bulunmaktadır. Hekatomnos Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı Hekatomnos Duvarı, Menandros Onur Sütunu, podyum ve mezardan meydana gelmektedir.
Antik Dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilen ve günümüzde mozole kavramını getiren Halikarnas Mozolesi’nden daha erken bir döneme rastlamaktadır. Mausolus’un babasına ait olan ve günümüze kadar ulaşan tek örnek olması açısından bu anıt dünyada eşi görülmemiş bir değer taşımaktadır.
Antikçağ dünyasının en önemli mezar anıtı ve ölü kültürün temsilcisi konumundaki bu yapıt, hem mimari tasarımı hem de sanatın diğer önemli alanları olan heykeltıraşlık ve duvar resim sanatı bakımlarından üst düzey özelliklere sahiptir. Özellikle Hekatomnos Frizli Lahdi; özellikleri, büyüklüğü ve sahibinin öne çıkan kişiliği ile Klasik ve Helenistik Anadolu kültürünün eşsiz örneklerinden biridir.
Hekatomnos Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı (Muğla) Giriş Ücretleri 2022
Giriş ücreti 15 TL
65 yaş üzeri: ücretsiz
Şehit ve gazi yakını: ücretsiz
Müzekart: geçerli (ücretsiz giriş)
Hekatomnos Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı (Muğla) Ziyaret Günleri ve Saatleri 2022
Kapalı olduğu günler: Her gün açık
Açılış/Kapanış Saatleri
Açılış Saati: 09:00
Kapanış Saati: 19:00
Gişe Kapanış Saati: 18:30
Hekatomnos Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı (Muğla) Adresi ve Ulaşım
Adresi: Hisarbaşı-Hoca Bedrettin, Tabakhane Cad., 48200 Milas/Muğla