MERSİN
Mersin Türkiye’nin güneyinde Akdeniz Bölgesinde yer almakta olan şehirlerimizden birisidir. Türkiye’nin büyük şehirlerinden biri olan Mersin büyük şehirler sıralamasında 11. Şehrimizdir. Mersin tarihi M.Ö 7000’lü yıllara kadar dayanmaktadır. Neolitik çiftçiler tarafından kurulan bu şehirde birçok medeniyet hüküm sürmüştür. Makedonyalılar, Persler, Bizanslılar, Romalılar, Hititler, Asurlular gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. 15 yüzyılda ise Osmanlı Devleti’nin hakimiyeti altına girmiştir. Akdeniz’in İncilerinden biri olan Mersin’in hem doğa harikaları ile hem de tarihi güzellikleri ile birçok yerli yabancı turisti kendine çekmektedir.
Mersin’de gezilecek yerler;
- Yerköprü Şelalesi, Mersin’in Mut ilçesinde bulunan Yer köprü şelalesi milli Parkı şehrin en bilindik tabiat güzelliklerinden biridir.
- Tarsus Hayvanat Bahçesi
- Tarsus Şelalesi, Ceyhan ve Seyhan ırmaklarının aksine Akdeniz’de daha kısa yoldan dökülen Tarsus şelalesi eşsiz güzelliğiyle görenleri büyülemektedir.
- Silifke Kalesi, 185 metre yüksekliğinde olan bu kale, erken Roma ya da Helenistik dönemine ait olduğu düşünülmektedir.
- Kızkalesi
- Cennet Cehennem Çökükleri
- Aynalıgöl – Gilindire Mağarası, tarihi buzul çağına kadar dayanan bu mağara ismini ayna gibi yansımasından dolayı almıştır. Şifalı bir mağara olduğu düşünüldüğü için birçok yerli yabancı turistin ilgisini çekmektedir.
- Narlıkuyu
- Alahan Manastırı, Hristiyanlar en iyisi kiliselerinden biri olan alahan manastırı, Barnabas ve Aziz Paulo gibi önemli din adamlarının gözde kiliselerinden biridir. Bunun sebebi ise Hristiyanlığın yasak olduğu dönemde Hristiyanların bu manastırda saklanmasına da yardımcı olmasıdır. Gizli ibadet yapmak için kullanılan bu manastır, günümüzde pek çok turisti ağırlamaktadır.
- Miyav Park
- Adam Kayalar
- Kanlı Divane Ören Yeri, olba krallığına ait olduğu bilinen bir antik kenttir. Kentin ortasında büyük bir obruk bulunmaktadır. Bu obruk dayı vahşi hayvanlar yetiştirerek, krala itaatsizlik eden kişiler Bu obruğun içine atılarak, cezalandırılmaktadır. Bundan dolayı bu bölgeye kanlı divane denmektedir.
- Uzuncaburç, Helenistik dönemine ait olan bu antik kent, Olba Territoriumu’nun ibadethanesi olarak bilinmektedir. Daha sonraki yıllarda Roma’dan ayrılarak kendi başına bir antik kent olmuştur.
- Astım Mağarası
- Anamurium Antik Kenti
- Göksu nehri, Konya, Karaman ve Antalya yolu üzerinden geçip Akdeniz’e dökülen Göksu nehrinde rafting de yapılmaktadır. Her yıl binlerce turist buraya akın etmektedir.